This light and fluffy cake is made with fizzy Dr. Pepper, oatmeal, and warming spices like allspice, nutmeg, and cinnamon. This decadent dessert has a layer of vanilla whipped cream in between the two cakes and is topped with cream cheese frosting, toasted coconut flakes, and a drizzle of Mexican chocolate ganache.
This light and fluffy cake is made with fizzy Dr. Pepper, oatmeal, and warming spices like allspice, nutmeg, and cinnamon. This decadent dessert has a layer of vanilla whipped cream in between the two cakes and is topped with cream cheese frosting, toasted coconut flakes, and a drizzle of Mexican chocolate ganache.
Place the rolled oats in a bowl and add the Dr. Pepper. Let the oats soak for 10 minutes so that they’re rehydrated and soft.
3
Make the cake batter: in a stand mixer fitted with a paddle attachment, beat together the butter with the brown and granulated sugars. Mix until well incorporated, about 3 minutes. Add the eggs, working one at a time until each egg is mixed in. Add the vanilla extract and beat the batter on high for 5 minutes until the volume has doubled (this step will make for a nice, fluffy cake.) While the batter is mixing, sift together the flour, baking soda, spices, and salt. After the 5 minutes of mixing, slowly fold in the flour mixture, then add the Dr. Pepper–oatmeal mixture (the entire contents) and mix until just combined.
4
Split the batter evenly between two 9-inch round greased (or nonstick-sprayed) cake pans fitted with a piece of parchment paper on the bottom. Smooth out the top of both cakes. Place in the oven and bake for 50 to 60 minutes until golden brown and the top springs back slightly when pressed. Check the cakes with a toothpick or with a thermometer. The cake will be done when the toothpick is clean or the center of the cake is 210°F.
5
While the cake is baking, evenly spread out the coconut on a baking sheet. Place in the oven for 10 minutes or until the coconut is golden brown. Remove the coconut to a plate or bowl and set aside.
6
When the cake is done, transfer to a wire rack and let cool in the pan for 10 minutes. Turn out cakes onto a wire rack and let cool completely, about 30 minutes.
Ingredients
1cuprolled oats
1cupDr. Pepper
1stickroom temperature unsalted butter
1cupdark brown sugar
2lroom temperature eggs
½tspall purpose flour
1tspbaking soda
¼tspteaspoon salt
⅛tspallspice
Directions
1
Preheat the oven to 325°F.
2
Place the rolled oats in a bowl and add the Dr. Pepper. Let the oats soak for 10 minutes so that they’re rehydrated and soft.
3
Make the cake batter: in a stand mixer fitted with a paddle attachment, beat together the butter with the brown and granulated sugars. Mix until well incorporated, about 3 minutes. Add the eggs, working one at a time until each egg is mixed in. Add the vanilla extract and beat the batter on high for 5 minutes until the volume has doubled (this step will make for a nice, fluffy cake.) While the batter is mixing, sift together the flour, baking soda, spices, and salt. After the 5 minutes of mixing, slowly fold in the flour mixture, then add the Dr. Pepper–oatmeal mixture (the entire contents) and mix until just combined.
4
Split the batter evenly between two 9-inch round greased (or nonstick-sprayed) cake pans fitted with a piece of parchment paper on the bottom. Smooth out the top of both cakes. Place in the oven and bake for 50 to 60 minutes until golden brown and the top springs back slightly when pressed. Check the cakes with a toothpick or with a thermometer. The cake will be done when the toothpick is clean or the center of the cake is 210°F.
5
While the cake is baking, evenly spread out the coconut on a baking sheet. Place in the oven for 10 minutes or until the coconut is golden brown. Remove the coconut to a plate or bowl and set aside.
6
When the cake is done, transfer to a wire rack and let cool in the pan for 10 minutes. Turn out cakes onto a wire rack and let cool completely, about 30 minutes.
Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje.
Funkcjonalne
Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych.Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.